Maib - desemnată leader de piață de către Euromoney

Noutăți Relații cu Investitorii 10 Ianuarie 2024

 

Maib a fost desemnată leader de piață, de către Euromoney, în toate segmentele cheie pentru al doilea an consecutiv

 

Maib are plăcerea de a anunța că a fost distinsă cu trei premii 'Market Leader Awards' de către Euromoney, o publicație financiară globală de top. Premiile recunosc faptul că maib s-a remarcat în următoarele categorii:

 

Responsabilitate socială corporativă (RSC)

 

Euromoney recunoaște inițiativele maib în domeniul responsabilității social corporative, remarcând angajamentul Băncii față de practicile sustenabile și bunăstarea comunității. Maib a întreprins sau a sprijinit numeroase inițiative în acest an, care au avut un impact pozitiv asupra mediului și a comunității unde Banca își desfășoară activitatea. În parteneriat cu organizația neguvernamentală "Hai Moldova", Banca a realizat unul dintre cele mai importante proiecte de responsabilitate socială în domeniul mediului, numit pe bună dreptate "maib forest", unde angajații maib au plantat peste 8,600 de copaci. Mai mult, maib a susținut echipa națională a Moldovei în cadrul concursului de cântece Eurovision 2023, promovând astfel cultura națională, precum și artiștii noștri locali peste hotare.

 

Servicii bancare corporative (Corporate Banking)

 

Acest premiu evidențiază excelența Băncii în furnizarea serviciilor financiare personalizate pentru clienții corporativi. În acest an, maib a semnat contracte cu clienți de top, cum ar fi gigantul din domeniul retail Linella, care a construit un nou centru logistic cu ajutorul financiar al maib. În plus, odată cu adăugarea companiei USBA în calitate de client corporativ, maib a contribuit la dezvoltarea fundației energiei regenerabile din Moldova, sprijinind construcția unui parc fotovoltaic (cu o capacitate de 7 MW) în sudul țării.

 

Soluții digitale (Digital Solutions)

 

Maib caută în continuu modalități noi și inovative de a utiliza tehnologia în favoarea clienților săi, dezvoltând astfel platforme digitale accesibile. Piesa centrală a transformării digitale a Băncii este aplicația sa bancară, maibank, care a primit la rândul ei îmbunătățiri semnificative în acest an. Printre acestea se numără lansarea procesului de digital onboarding, care permite oricărui cetățean al Republicii Moldova care deține o carte de identitate națională să deschidă un cont maib fără a vizita o sucursală. În plus, interfața aplicației a primit recent o mare revizie, devenind mult mai ușor de utilizat.

 

Giorgi Shagidze, CEO maib:

"Maib este onorată să primească aceste premii prestigioase din partea revistei Euromoney, care confirmă dedicarea noastră față de serviciile bancare responsabile, excelența corporativă și inovația digitală. Ne menținem angajamentul de a oferi valoare clienților noștri prin intermediul gamei noastre diverse de servicii. Aș dori să le mulțumesc personal echipei noastre, deoarece prin eforturile lor ajungem la astfel de realizări remarcabile."

 

Despre Euromoney

 

Publicația Euromoney a fost lansată în 1969 pentru a reflecta evoluția piețelor internaționale de capital transfrontaliere. Euromarket, după care este denumită revista, este predecesoarea piețelor de capital globale principale de astăzi. În prezent, Euromoney este revista principală a lumii financiare internaționale, a instituțiilor și participanților săi, și asta pe parcursul a peste 50 de ani.

 

Despre maib

 

Maib este cea mai mare bancă din Moldova, cu o cotă de piață de 33.8% din depozite și 38.2% din creditele întregului sistem bancar la sfârșitul trimestrului III, 2023. Maib este un creditor disciplinat, cu un NPL de 3.1% și bine capitalizată, cu un CAR de 23% la situația din 30 septembrie 2023. La sfârșitul anului 2022, portofoliul combinat de credite verzi pentru segmentele IMM și Corporate ale maib s-a ridicat la aproximativ 300 de milioane de lei.  Banca are o importanță sistemică și deservește aproape o treime din populația țării și este unul dintre cei mai mari angajatori private din Moldova, cu peste 2400 de angajați. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider de gestionare a activelor din țările baltice și Horizon Capital, un fond privat de investiții axat pe piețele emergente.

 

Comunicate recente privind relațiile cu investitorii

 

 

Evenimente viitoare pentru investitori

 

  • 15 februarie - Publicarea rezultatelor financiare din 2023 și Teleconferința

 

Contacte Relații cu Investitorii

 

Maib Investor Relations
Evgenii Risovich
Telefon: +37368403477
E-mail: Evgenii.Risovich@maib.md

 

Contact de Presă
Daniela Șerban
Telefon: +40742242662
E-mail: Dserban@vertikgroup.eu

 

Pentru mai multe știri pentru investitori și informații suplimentare, vă rugăm să vizitați site-ul nostru la ir.maib.md