Deschiderea maib park: sediul menit să atragă talent

 

Noutăți Relații cu Investitorii 02 Octombrie 2023

 

Maib park - marea inaugurare

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, și-a deschis un nou sediu în inima Chișinăului. Clădirea este situată lângă venerabilul parc central "Ștefan cel Mare" din Chișinău și este denumită corespunzător, maib park. Pentru a sărbători inaugurarea, maib a organizat un eveniment pe 29 septembrie.

 

 

Noul sediu –  maib park

Maib park are înfățișarea unui campus tehnologic din Silicon Valley, cu un design modern și inovativ care încorporează lumina naturală și un plan deschis. Noul loc de muncă prezintă numeroase caracteristici, cum ar fi cabine izolate fonic, spații informale, o sală de sport, un atrium, o cantină, o cafenea și mai multe săli de ședință de toate dimensiunile. Deschiderea noului sediu reprezintă un punct central pentru transformarea maib. Aceasta este în concordanță cu devotamentul Băncii atât față de consumatori, cât și față de forța sa de muncă actuală și viitoare, aducând laolaltă peste 1,000 de angajați, care anterior erau dispersați în cinci birouri din Chișinău. Pentru clienții maib, maib park oferă o sucursală cu o zonă alto, un centru de credite ipotecare, o sucursală de private banking, săli de ședințe pentru clienții corporativi, precum și o zonă de self-service.

 

 

Giorgi Shagidze, Președintele maib, a menționat:

Mă bucur să deschid maib park publicului. Este mai mult decât o simplă clădire; este un simbol al dedicării noastre către progres și excelență. Facilitățile de ultimă generație, spațiile de colaborare și designul ecologic fac din ea un loc de muncă inspirațional. Am pus un accent sporit asupra angajaților noștri, recunoscând că ei sunt principala forță a succesului nostru. Am încurajat o cultură a inclusivității, a învățării și a creșterii, deoarece credem că atunci când angajații noștri prosperă, banca noastră prosperă. Angajamentul nostru față de dezvoltarea personală și profesională, cât și față de descoperirea, încurajarea și păstrarea talentelor din Moldova, este unul dintre motivele pentru care am investit în această nouă clădire grandioasă. Suntem dedicați să ne facem angajații mândri și fericiți că lucrează pentru maib.”

 

 

Investiții în talent

Principala prioritate strategică a maib este atragerea, păstrarea și dezvoltarea angajaților săi. Cu un centru de instruire dedicat, maib academy este principala platformă a băncii pentru dezvoltarea angajaților, oferind o gamă largă de cursuri de instruire pentru toți angajații, de la tehnici de vânzare și management de proiect până la SQL și limba engleză. Alte inițiative, cum ar fi programul Stanford Graduate School of Business Leadership și IT academy, au ajutat angajații să se perfecționeze în domeniile specifice dorite. În 2022, 1,917 de angajați, care reprezintă 80% din întreaga echipă, au participat la diferite programe de dezvoltare, traininguri, seminare și cursuri, ceea ce arată importanța creșterii profesionale pentru personalul de înaltă calitate pe care maib încearcă să îl atragă. Cu toate acestea, oamenii de la maib nu învață doar formal, ci și unii de la alții. Noul plan cu etaj deschis facilitează modul de lucru "agile" pe care Banca l-a implementat. Un alt instrument cheie pentru a atrage și a păstra oamenii talentați și, de asemenea, pentru a alinia interesele conducerii și ale acționarilor este 'planul de stimulare pe termen lung', în cadrul căruia se acordă opțiuni de cumpărare de acțiuni pentru conducerea de top și mijlocie.

 

 

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Republica Moldova, cu o cotă de 31.6% din depozite și 37.9% din credite din întregul sistem bancar la sfârșitul 1H 2023. Maib este un creditor disciplinat, cu o rată NPL de 3.3% și este bine capitalizată, cu un CAR de 23.7% la 30 iunie 2023. Banca are o importanță sistemică pentru țară, deoarece deservește aproape o treime din populație și este cel mai mare angajator privat din Moldova, cu o forță de muncă de peste 2,400 de persoane. Banca este de importanță sistemică și deservește aproape o treime din populația țării. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider în gestionarea activelor din statele baltice și Horizon Capital, un fond de investiții privat axat pe piețele emergente.

 

Comunicate recente privind relațiile cu investitorii

 

Evenimente viitoare pentru investitori

  • 22 noiembrie - Publicarea rezultatelor financiare din 3Q 2023 și Teleconferința
  • 05 decembrie - Conferința WOOD&Co. Winter Wonderland EMEA

 

Contacte Relații cu Investitorii

Maib Investor Relations
Evgenii Risovich
Telefon: +37368403477
E-mail: Evgenii.Risovich@maib.md

 

Contact de Presă
Daniela Șerban
Telefon: +40742242662
E-mail: Dserban@vertikgroup.eu

 

Pentru mai multe știri pentru investitori și informații suplimentare, vă rugăm să vizitați site-ul nostru la ir.maib.md

 

Dacă nu mai doriți să primiți în continuare notificări, vă rugăm să trimiteți un e-mail la IR@maib.md cu textul "unsubscribe"