Maib a fost desemnată cea mai bună bancă pentru IMM din Moldova de către Global Finance

Maib a fost desemnată "Cea mai bună bancă IMM din Moldova" pentru al doilea an consecutiv de către Global Finance.

Maib a primit premiul pentru cea mai bună bancă IMM din Moldova de către Global Finance. Revista a evaluat bănci din alte 22 țări din Europa de Est și Centrală și a recunoscut devotamentul maib pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii din Moldova. Peste 32,000 de clienți IMM și Business banking sunt deserviți în prezent de maib, iar din toate creditele pentru IMM-uri acordate în Moldova în 2023, 47% au fost acordate de maib.

 

Puncte cheie pentru unitatea de afaceri pentru IMM a maib în semestrul I 2023:

  • Cota de piață a creditelor pentru IMM-uri a ajuns la 37%, în creștere cu 6.1% de la an la an.
  • Consumatorii IMM s-au ridicat la 31 mii, în creștere cu 5.5% față de anul precedent.
  • Portofoliul brut de credite și portofoliul de depozite au totalizat 6.2 miliarde de lei și, respectiv, 6.3 miliarde de lei, în creștere cu 23.5% și, respectiv, 5.2% de la an la an.
  • Portofoliul de carduri a ajuns la peste 12 mii, în creștere cu 65.4% de la an la an.
  • Numărul de clienți Internet Banking a crescut cu 6% de la an la an.

 

 

Joseph Giarraputo, Fondatorul și directorul editorial al Global Finance:

"Întreprinderile mici și mijlocii reprezintă majoritatea economiei globale, indiferent de regiunea geografică. Prin identificarea partenerilor financiari care se concentrează pe acest segment și care servesc clienții locali oferindu-le un spectru larg de oportunități de banking, Global Finance oferă un serviciu unic antreprenorilor care își doresc să acceseze nivelul următor pentru necesitățile lor financiare.”

 

Giorgi Shagidze, CEO maib:

“Suntem foarte onorați și recunoscători să primim titlul de cea mai bună bancă IMM din Moldova din partea Global Finance. Segmentul IMM continuă să fie o prioritate cheie pentru maib și cred că acest premiu recunoaște acest lucru. Angajații noștri muncesc din greu pentru a ne îmbunătăți produsele și a ne simplifica serviciile, astfel încât cei 32 de mii de clienți IMM să ne aleagă în continuare drept partener de afaceri. Având în vedere importanța întreprinderilor mici și mijlocii pentru orice economie, credem că este responsabilitatea noastră să continuăm să susținem acest segment.”

 

Despre Global Finance

Global Finance, fondată în 1987, are un tiraj de 50.000 de exemplare și cititori în 193 de țări. Publicul Global Finance include ofițeri corporativi și financiari seniori responsabili de luarea deciziilor strategice și de investiții în companii multinaționale și instituții financiare. Site-ul acestora – GFMag.com – oferă analize și articole care sunt moștenirea a 37 de ani de experiență pe piețele financiare internaționale. Global Finance are sediul în New York, cu oficii în întreaga lume. Global Finance premiază în mod regulat cele mai performante bănci și alți furnizori de servicii financiare. Aceste premii au devenit un standard de încredere de excelență pentru comunitatea financiară globală.

 

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Moldova, cu o pondere de 31.6% din depozite și 37.9% din creditele întregului sistem bancar la sfârșitul semestrului I 2023. Banca are o importanță sistemică și deservește aproape o treime din populația țării. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider de gestionare a activelor din țările baltice și Horizon Capital, un fond privat de investiții axat pe piețele emergente. În anul 2023 maib a fost desemnată  „Cea mai bună bancă din Moldova” de către EMEA Finance, Euromoney și Global Finance.

 

Comunicate recente privind relațiile cu investitorii

 

Evenimente viitoare pentru investitori

  • 21 noiembrie - Publicarea rezultatelor financiare din 3Q 2023 și Teleconferința
  • 05 decembrie - Conferința WOOD&Co. Winter Wonderland EMEA

 

Contacte Relații cu Investitorii

 

Contact de Presă

Daniela Șerban
E-mail: Dserban@vertikgroup.eu
Phone: +40742242662

 

Maib Investor Relations

Evgenii Risovich
E-mail: Evgenii.Risovich@maib.md
Phone: +37368403477