Maib participă la Web Summit

Angajații și conducerea de top a maib participă la Web Summit, cea mai mare conferință digitală la nivel global

Ca parte a procesului anual de reevaluare a strategiei, conducerea executivă a maib, consiliul de supraveghere și anumiți angajați din diferite centre de inovare digitală din cadrul maib au participat la Web Summit, cea mai mare conferință globală de tehnologie fintech.

 

O conferință cheie a progresului tehnologic

Web Summit este cea mai mare conferință digitală globală care adună laolaltă politicieni și conducători de stat, precum și fondatori și directori executivi ai companiilor de tehnologie stabilite cât și start-up-uri. Printre poveștile de succes din trecut se numără cea a companiei Uber, care a reușit să obțină contracte de investiții semnificative când se afla încă în faza de început. În acest an, la evenimentul de la Lisabona vor participa 2,600 de start-up-uri și peste 900 de investitori. Printre temele cheie ale summitului se numără inteligența artificială, în cadrul căreia mulți își exprimă temerile și speranțele, precum și sustenabilitatea, cu peste 250 de start-up-uri care promovează Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU ca parte a "Inițiativei de impact" a evenimentului.

 

Giorgi Shagidze, CEO maib:

“Industria în care am ales să activăm este în fruntea inovației tehnologice. Prin urmare, maib, în calitate de companie și de lider al industriei, trebuie să se adapteze în mod continuu pentru a rămâne inovatorul model pe care îl cunoaștem astăzi. În ultimii 2 ani, am făcut multe progrese în acest domeniu, prin realizări precum soluțiile noastre de plată, onboarding-ul digital, ecosistemele și aplicația noastră de mobile banking. De aceea, cred că este important să participăm la astfel de evenimente, pentru a învăța de la colegii noștri și pentru a împărtăși cunoștințele noastre, împingând industria noastră înainte.”

 

Maib inovează pentru a îmbunătăți experiența clienților

Participarea echipei maib la acest eveniment este o reconfirmare a angajamentului maib de a dezvolta tehnologii digitale de top și de a implementa cele mai inovatoare soluții în bankingul din Republica Moldova. De asemenea, reprezintă investiția maib în oamenii săi talentați, în profesionalismul lor, în dezvoltarea gândirii inovatoare și este investiția maib în viitor. Pentru a satisface și chiar a depăși cerințele schimbătoare ale consumatorului, maib se străduiește să fie cel mai inovator jucător de pe piața sa. În ultimii doi ani, printre realizările tehnologice notabile se numără:

  • Facilitarea unor soluții de plată convenabile, cum ar fi Google pay și Apple pay, utilizate acum în mod obișnuit de clienți;
  • Dezvoltarea unor noi ecosisteme - Drivehub, Casahub și Agricolahub, o abordare complet nouă pentru a găsi oportunități;
  • Lansarea sistemului complet de digital onboarding, care permite cetățenilor moldoveni să deschidă un cont la maib fără a vizita o sucursală;
  • Integrarea autentificării biometrice, pentru a face procesul de verificare mai simplu și mai sigur pentru clienți;
  • Încorporarea multora dintre aceste sisteme în aplicația intuitivă și eficientă de mobile banking a băncii, maibank, care a ajuns la peste 501 mii de utilizatori, ceea ce reprezintă o acoperire de peste 80% din baza activă de clienți maib.

 

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Moldova, cu o pondere de 31.6% din depozite și 37.9% din creditele întregului sistem bancar la sfârșitul semestrului I 2023. Banca are o importanță sistemică și deservește aproape o treime din populația țării. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider de gestionare a activelor din țările baltice și Horizon Capital, un fond privat de investiții axat pe piețele emergente. În anul 2023 maib a fost desemnată  „Cea mai bună bancă din Moldova” de către EMEA Finance, Euromoney și Global Finance.

 

Comunicate recente privind relațiile cu investitorii

 

Evenimente viitoare pentru investitori

  • 21 noiembrie - Publicarea rezultatelor financiare din 3Q 2023 și Teleconferința

 

Contacte Relații cu Investitorii

 

Contact de Presă

Daniela Șerban
E-mail: Dserban@vertikgroup.eu
Phone: +40742242662

 

Maib Investor Relations

Evgenii Risovich
E-mail: Evgenii.Risovich@maib.md
Phone: +37368403477

 

Pentru mai multe știri pentru investitori și informații suplimentare, vă rugăm să vizitați site-ul nostru la ir.maib.md

 

Dacă nu mai doriți să primiți în continuare notificări, vă rugăm să trimiteți un e-mail la IR@maib.md cu textul "unsubscribe"