Oferta de achiziționare a acțiunilor proprii

Oferta de achiziționare a acțiunilor proprii

în conformitate cu hotărârea Adunării Generale a Acționarilor din 19 iunie 2024 și decizia Consiliului băncii din 02 august 2024, maib anunță începerea ofertei de achiziționare a acțiunilor proprii. Această decizie urmează aprobările necesare din partea autorității de reglementare. Scopul ofertei este de a asigura acțiuni pentru a îndeplini obligațiile maib în cadrul planului de stimulente pe termen lung (LTIP).

 

Caracteristicile principale

  • Oferta de achiziționare a acțiunilor proprii este deschisă în mod egal tuturor acționarilor maib;
  • Informațiile privind oferta au fost diseminate pe scară largă pentru a se asigura că toți acționarii au fost informați;
  • Acest program propune achiziționarea a 3,103,438 de acțiuni ordinare nominative (2.99% din totalul acțiunilor);
  • Prețul oferit pe acțiune va fi de 74.56 MDL (valoarea netă a activelor per acțiune conform ultimelor situații financiare auditate, 31/12/2023, în conformitate cu legislația relevantă din Moldova);
  • Termenul de acțiune a ofertei de achiziționare va fi de 21 zile calendaristice (21 august 2024 – 10 septembrie 2024)

 

Pentru mai multe detalii despre proces, vă rugăm să apelați la:

Oxana Cinpoeş
Telefon: +37322303396
E-mail: oxana.cinpoes@maib.md

 

Valeria Kuznetova
Telefon: +37322303397
E-mail: valeria.kuznetova@maib.md

 

 

Macar Stoianov, maib CFO, a comentat:

"Maib anunță astăzi începerea ofertei de achiziționare a acțiunilor proprii. Maib urmărește să achiziționeze 3% din acțiunile sale la un preț echitabil, o ofertă care este deschisă tuturor acționarilor în mod egal. Acest lucru îndeplinește două lucruri foarte importante. În primul rând, acest program asigură acțiunile necesare pentru îndeplinirea obligației maib în cadrul planului său LTIP. LTIP este un instrument important pentru alinierea intereselor angajaților cu cele ale acționarilor. În al doilea rând, oferta creează o posibilitate ca acționarii să își materializeze valoarea acțiunilor lor. În calitate de cea mai mare bancă din Moldova, ne menținem angajamentul de a conduce și de a modela peisajul financiar al țării, creând valoare pentru acționarii noștri."

 

Informații detaliate:

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați anunțul oficial de pe site-ul maib sau prezentările de mai jos:

 

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Republica Moldova, cu o cotă de piață de 36.1% din depozite și 38.0% din creditele întregului sistem bancar la sfârșitul trimestrului II din 2024. Maib este un creditor disciplinat cu o rată a creditelor neperformante de 1.9% și este bine capitalizată, cu un CAR de 22.2% la 31 martie 2024. Banca este de o importanță sistemică pentru țară, deservind aproape o treime din populație și fiind unul dintre cei mai mari angajatori privați din Republica Moldova, cu peste 2,400 de angajați. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup de management al activelor din țările baltice, și Horizon Capital, un fond de investiții privat axat pe piețele emergente.

 

Comunicate recente privind relațiile cu investitorii

 

Upcoming investor events

  • 05 septembrie - Conferința WOOD&Co Romania Investor Days
  • 10 septembrie - Tradeville raportul trimestrial, București