Maib a fost desemnată cea mai bună bancă din Moldova în 2022 de către Global Finance Magazine

Pentru al 6-lea an consecutiv, maib este onorată să fie desemnată cea mai bună bancă din Moldova de către Global Finance Magazine. În cadrul celei de-a 29-a ediții anuale a Best Bank Awards, alături de bănci din alte 21 de țări din Europa Centrală și de Est, maib a fost recunoscută de revistă pentru progresul și realizările sale ca fiind cea mai bună bancă din țară.

În ultimul an, maib a reușit să obțină performanțe deosebite pe toate planurile: creșterea activelor, profitabilitatea, acoperirea geografică, relațiile strategice, dezvoltarea de noi afaceri și inovarea în materie de produse. Mai mult, realizările băncii au fost recunoscute de specialiștii din industria bancară și de alți experți din domeniu.

Joseph D. Giarraputo, editor și director editorial al Global Finance, a declarat

"În condițiile în care lumea financiară se află într-o stare de agitație, liderii corporativi se confruntă cu un nou set de provocări în ceea ce privește alegerea relațiilor bancare. În urma dificultăților enorme provocate de pandemie, aceste schimbări impun o atenție sporită la relațiile comerciale globale. Premiile noastre sprijină factorii de decizie în selectarea celor mai buni parteneri financiari".

Giorgi Shagidze, directorul general al maib, a declarat: "Ambele premii au fost acordate de către maib:

"Aș dori să mulțumesc Global Finance pentru această recunoaștere. Maib își continuă angajamentul față de inovație, oferind soluții bancare mai bune și îmbunătățite pentru clienții noștri, cu scopul de a fi la doar un click distanță. Vom continua să facem tot ce ne stă în putință pentru a stabili un nou standard al experienței clienților. Aș dori, de asemenea, să le mulțumesc clienților noștri loiali care ne-au ajutat să obținem performanțe excelente anul trecut".

Reușitele lui Maib sunt cele mai importante realizări din anul trecut:

  • Activele au crescut cu 22,8%;
  • Portofoliul de credite a crescut cu 26,1%;
  • Portofoliul de credite pentru IMM-uri a crescut cu 35% și un câștig de 4% din cota de piață pe acest segment;
  • Numărul de clienți a ajuns la 901 mii;
  • Numărul utilizatorilor aplicației Maibank a crescut cu 66,4%.

Global Finance este o publicație financiară de top care se adresează factorilor de decizie seniori din lumea finanțelor. Global Finance selectează în mod regulat cei mai performanți dintre bănci și alți furnizori de servicii financiare. Aceste premii au devenit un standard de încredere al excelenței pentru comunitatea financiară globală.

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Moldova, reprezentând 31,4% din activele bancare ale țării și 34,9% în credite la 31 decembrie 2021. Banca oferă 26% din toate creditele ipotecare acordate moldovenilor, deservește peste 35% din populația Moldovei și este printre cei mai mari angajatori din țară. Banca este bine capitalizată, cu o rată a capitalului de gradul 1 de 21,1% la 31 decembrie 2021. Maib este recunoscută pe scară largă pentru serviciile sale pentru clienți și pentru inovația produselor. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu de investitori format din Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Invalda INVL, un grup lider în gestionarea activelor din țările baltice, și Horizon Capital, un manager de fonduri de capital privat axat pe Europa emergentă.

Evenimente viitoare pentru investitori

20-22 aprilie - Conferința virtuală a investitorilor Zuers (de către Raiffeisen Bank International)
9-13 mai - Non Deal Roadshow Europa și America de Nord
8-10 iunie - Conferința Wood & Co Prague Spring EME de la Praga
20-24 iunie - Conferința anuală a investitorilor Renaissance Capital

Contacte relațiile cu investitorii

Pentru întrebări suplimentare, vă rugăm să contactați: IR@maib.md sau prin telefon la +373 22 303 237 sau vizitați site-ul nostru ir.maib.md

Dacă nu mai doriți să primiți alte notificări, vă rugăm să trimiteți un e-mail la IR@maib.md cu textul "unsubscribe" (dezabonare)