Maib a fost desemnată cea mai bună bancă din Moldova în 2023 de către Global Finance Magazine

Pentru al șaptelea an consecutiv, maib a fost recunoscută drept cea mai bună bancă din Moldova de către Global Finance Magazine. Revista, care evaluează bănci din alte 22 de țări din Europa Centrală și de Est, a recunoscut progresul și realizările semnificative ale maib în sectorul bancar, consolidându-i poziția de cea mai performantă bancă din țară.

Maib a obținut rezultate impresionante în mai multe domenii în ultimul an, inclusiv creșterea activelor, profitabilitatea, parteneriatele strategice, dezvoltarea de noi afaceri și inovarea produselor. Aceste realizări au fost recunoscute nu doar de colegii băncii din industria bancară, ci și de experți din diverse alte domenii.  

Realizările Maib din 2022:

  • Portofoliul de credite a crescut cu 15,4%;
  • Portofoliul de credite pentru IMM-uri a crescut cu 46,7% și câștig de 5,1% din cota de piață pe segment;
  • Numărul de clienți a depășit 1 milion;
  • Numărul utilizatorilor aplicației Maibank a crescut cu 45%, ajungând la 430.000.

Giorgi Shagidze, CEO maib:

"Suntem foarte recunoscători Global Finance pentru acest premiu prestigios și pentru recunoașterea eforturilor noastre. La maib rămânem dedicați inovării și îmbunătățirii soluțiilor noastre bancare pentru a le oferi clienților noștri experiențe convenabile și ușor de utilizat. Scopul nostru este de a stabili un nou standard pentru serviciile oferite clienților și vom continua să depunem eforturi pentru atingerea acestui obiectiv. În plus, îmi exprim aprecierea față de clienții noștri loiali, al căror sprijin a fost esențial pentru performanța noastră remarcabilă din ultimul an."

 

Despre Global Finance


Global Finance este o publicație financiară de top care se adresează factorilor de decizie de rang înalt din lumea finanțelor. Global Finance selectează în mod regulat cei mai performanți dintre bănci și alți furnizori de servicii financiare. Aceste premii au devenit un standard de încredere al excelenței pentru comunitatea financiară globală.

 

Despre maib


Maib este cea mai mare bancă din Republica Moldova, cu o cotă de 33,0% din depozite și 37,2% din credite din întregul sistem bancar la sfârșitul anului 2022.  Maib este un creditor disciplinat, cu o rată NPL de 2,54% și este bine capitalizată cu un CAR de 22,2% la 31 decembrie 2022. Banca este de importanță sistemică și deservește aproape o treime din populația țării. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider în gestionarea activelor din statele baltice și Horizon Capital, un fond de investiții privat axat pe piețele emergente din Europa.

 

Evenimente viitoare pentru investitori

  • 18 mai - Publicarea rezultatelor financiare din primul trimestru al anului 2023 și conferință telefonică

 

Contacte Relații cu Investitorii

Contact de presă

Daniela Șerban
E-mail: Dserban@vertikgroup.eu
Tel: +40742242662

Relații cu investitorii Maib

Evgenii Risovici
E-mail: Evgenii.Risovich@maib.md
Tel: +37368403477