Maib - Cea mai bună bancă din Moldova conform EMEA Finance

Maib a fost desemnată cea mai bună bancă din Moldova de către EMEA Finance în cadrul Europe Banking Awards 2021. 

Anul 2021 a adus un set de provocări unice pentru economie și pentru sectorul bancar. Aceste provocări au forțat băncile să-și schimbe modul de operare și abordarea față de nevoile clienților. În acest mediu, cele mai bune bănci și-au intensificat calitatea serviciilor și sprijinul acordat comunităților în care își desfășoară activitatea.

Alături de o serie de bănci regionale și internaționale, maib a dat dovadă de o mare capacitate de rezistență în atenuarea efectelor economice ale pandemiei COVID-19 și în îmbunătățirea produselor și serviciilor oferite clienților. La sfârșitul primului semestru din 2022, maib s-a clasat pe primul loc în sectorul bancar în ceea ce privește depozitele clienților de retail în monedă națională (9,65 miliarde de lei), și în valută străină (echivalentul a 8,19 miliarde de lei). Maib este, de asemenea, cel mai mare creditor din țară, cu o cotă de piață de 35,5% din creditele întregului sistem bancar la sfârșitul primului semestru din 2022. În 2021, maib a intensificat transformarea cu accent pe centrarea pe client, experiența digitală și ecosistemele financiare. 

Giorgi Shagidze, CEO al maib:
"Suntem onorați să fim numiți cea mai bună bancă din Moldova de către EMEA Finance. Acest premiu este o dovadă a eforturilor noastre continue de a aduce cea mai bună experiență pentru clienții noștri, rămânând un partener de încredere și de încredere pe tot parcursul pandemiei, acționând în același timp în interesul acționarilor noștri. Această realizare confirmă că orientarea noastră strategică este corectă, calitatea portofoliului de produse și servicii, angajamentul și profesionalismul angajaților maib, toate fiind la cel mai înalt nivel."

Revista EMEA Finance este o publicație financiară de top care se adresează liderilor de afaceri din domeniul bancar și financiar. Este publicată de șase ori pe an. EMEA Finance organizează premii anuale în cadrul cărora recunoaște cele mai bune bănci și furnizori de servicii financiare din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. 

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Republica Moldova, cu o cotă de 32,7% din depozite și 35,5% din creditele întregului sistem bancar la sfârșitul primului semestru al anului 2022.  Maib este un creditor disciplinat, cu o rată NPL de 2,5% și este bine capitalizată cu un CAR de 22,1% la 30 iunie 2022. Banca este de importanță sistemică și deservește aproape o treime din populația țării. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider în gestionarea activelor din statele baltice și Horizon Capital, un fond de investiții privat axat pe piețele emergente din Europa.

Evenimente viitoare pentru investitori
15-16 septembrie - Conferința Wood & Co privind piețele de frontieră

Contacte relații cu investitorii
Pentru întrebări suplimentare, vă rugăm să contactați: IR@maib.md sau prin telefon la +373 22 303 237 sau vizitați site-ul nostru ir.maib.md