Maib anunță desemnarea sindicatului bancar

Maib anunță desemnarea sindicatului bancar

 

Astăzi, maib are plăcerea de a anunța că, în urma aprobării, la 14 decembrie 2022, de către acționarii maib a listării potențiale a acțiunilor maib la Bursa de Valori București (BVB), Consiliul de Supraveghere al maib a aprobat un sindicat de consultanți în domeniul bancar de investiții pentru a realiza această listare. În opinia maib, echipa selectată deține un echilibru adecvat între abilitățile necesare de gestionare a proiectului și capacitățile de cercetare, vânzări și tranzacționare pentru a oferi acționarilor rezultate optime în timpul potențialei listări la BVB. Tranzacția este preconizată să aibă loc în 2023, în funcție de condițiile de piață.

 

Componența sindicatului este următoarea:

 

  • WOOD&Co. a fost desemnat coordonator global și bookrunner comun;
  • Raiffeisen Bank International a fost desemnat bookrunner comun;
  • Swiss Capital SA a fost desemnat lead manager comun;
  • Ipopema Securities a fost desemnat co-manager;
  • Tradeville desemnată ca retail broker [co-manager focusat pe investori retail din România].

 

Giorgi Shagidze, maib CEO:


“Astăzi am numit echipa care va gestiona potențiala tranzacție. Aceste bănci au lucrat cu succes la mai multe tranzacții de finanțare corporativă la BVB, cu satisfacție atât pentru clienții emitenți, cât și pentru investitori. Cred că mixul de competențe existent în cadrul sindicatului va permite maib să obțină cele mai bune rezultate potențiale pentru bancă și acționarii săi. Dorim să le mulțumim participanților la sindicat pentru dedicarea și sprijinul acordat în această tranzacție foarte importantă pentru maib”.

 

Despre maib

 

Maib este cea mai mare bancă din Republica Moldova, cu o cotă de 32,5% din depozite și 36,3% din credite din întregul sistem bancar la sfârșitul a 9 luni ale anului 2022. Banca are o importanță sistemică, deservind aproape o treime din populația țării. Primele nouă luni ale anului 2022 au fost marcate de o performanță financiară foarte bună a maib. În această perioadă, profitul net a crescut cu 66% de la an la an, ajungând la 837 milioane de lei. ROE-ul băncii a ajuns la 19,1% (9 luni 2022), în creștere cu 6% de la an la an. La 30 septembrie 2022, maib a fost bine capitalizată, menținând o rată de adecvare a capitalului de 22%, în creștere cu 2% de la an la an. Raportul cost/venituri al maib a fost de 46% în această perioadă, cu 9% mai mic decât în aceeași perioadă a anului trecut. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un important grup baltic de gestionare a activelor, și Horizon Capital, un fond de capital privat axat pe piețele emergente.

 

Pentru orice întrebări referitoare la aceste informații, vă rugăm să contactați:

 

Maib
Evgenii Risovich
Evgenii.risovich@maib.md
+373 6840 3477

 

WOOD&Co.
Nick Kaufmann
nick.kaufmann@wood.com
+44 7534 664 275  
Bogdan Campianu
bogdan.campianu@wood.com
+40 72 729 95 29

 

Raiffeisen Bank International
Stefan Maxian
Stefan.maxian@rbinternational.com
+43 1 717070

 

Evenimente viitoare pentru investitori 

 

  • 10 Ianuarie – Conferința Euromoney în Vienna
  • 16 Februarie – Publicarea rezultatelor financiare preliminare pentru anul 2022

 

Contacte Relații cu investitorii

 

Pentru întrebări suplimentare, vă rugăm să contactați: IR@maib.md sau la numărul de telefon +373 68 403 477 sau vizitați site-ul nostru ir.maib.md

 Dacă nu mai doriți să primiți alte notificări, vă rugăm să trimiteți un e-mail la IR@maib.md cu textul "unsubscribe".