Sesiune de reîmprospătare a strategiei Maib la Amsterdam pentru până la 60 dintre managerii săi de top și middle

Maib finalizează o sesiune de reîmprospătare a strategiei la Amsterdam pentru 60 top și middle manageri.

 

Maib împreună aproape 60 dintre managerii săi de top și de middle au participat la o sesiune de lucru strategic la Amsterdam. Organizată împreună cu o firmă de consultanță strategică de top, urmată de vizite și discuții cu bănci de top la nivel mondial, printre care ING, ABN Amro și Rabobank, înființată de Wisselbanck cu sprijinul The Banking 50.

 

Revizuire strategică amplă

Evenimentul s-a axat pe tendințele actuale din sectorul bancar global și pe provocările emergente din viitorul apropiat. Unele discuții și sesiuni specifice au acoperit următoarele aspecte:

•    experiența și centrarea pe client;
•    canalul digital;
•    rețeaua de distribuție;
•    ecosisteme;
•    plăți;
•    extinderea internațională a serviciilor digitale.
 

Echipa Maib a vizitat sucursalele recent modernizate ale ING și a văzut conceptul extrem de inovator de sucursală bancară "acasă" pe care ING îl implementează în întreaga sa rețea.

O varietate de speakeri inclusiv echipa care a implementat Agile la ING a împărtășit opiniile lor cu privire la această dezvoltare revoluționară. În timpul sesiunii, performanța Maib în ceea ce privește diferiți parametri a fost comparată cu cea a omologilor regionali și globali.

Sesiunea este o parte concludentă a proiectului de reîmprospătare strategică implementat în strânsă colaborare cu o firmă de consultanță strategică de top. În următoarele câteva săptămâni, conducerea maib va formula prioritățile și obiectivele strategice actualizate, precum și foaia de parcurs specifică pentru a le atinge. Echipa maib a fost compusă din grupul de bază al managerilor responsabili de dezvoltarea și implementarea strategiei maib.

Dezvoltarea capitalului uman

 

Sesiunea strategică de la Amsterdam a cuprins cele mai bune practici globale în domeniul bancar. Aceasta a oferit echipei maib șansa de a învăța modalitățile de activitate bancară implementate de principalii jucători la nivel mondial. La începutul acestui an, maib a lansat inițiativa Maib Academy, care oferă o gamă largă de cursuri de formare profesională angajaților maib din toate funcționalitățile. Pentru nivelul noilor intrați și al viitorilor angajați, maib a înființat Student Lab în cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova și a implementat un program de învățământ dual și un program de internship, aflat acum în al doilea an. Concentrarea pe învățarea continuă și dezvoltarea capitalului uman este o prioritate strategică pentru banca care își propune să concureze la scară globală.

 

Giorgi Shagidze, directorul general al maib, a declarat:

 

"Sesiunea strategică a reprezentat o sursă de inspirație pentru echipa maib în vederea reîmprospătării strategiei și a continuării execuției sale de succes. Aș dori să le mulțumesc partenerilor noștri pentru organizarea unui eveniment atât de interesant. Sunt foarte fericit că am reușit să facem acest lucru cu o implicare și o participare atât de mare a aproximativ 60 de persoane din maib, care vor fi esențiale pentru a executa inițiativele interesante: învățarea este o parte importantă a dezvoltării maib și, în acest sens, continuăm implicarea activă și investiția în oamenii noștri prin diverse inițiative cheie. Același grup de oameni va începe un program de dezvoltare de Leadership de 8 săptămâni elaborat împreună cu Stanford GSB."

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Republica Moldova, cu o cotă de 32,7% din depozite și 35,5% din creditele întregului sistem bancar la sfârșitul primului semestru al anului 2022. Banca are o importanță sistemică și deservește aproape o treime din populația țării. Rata capitalului total al maib este de 22,1% la Începând cu 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, din care fac parte Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider în gestionarea activelor din statele baltice și Horizon Capital, un fond de investiții privat axat pe piețele emergente din Europa.

Evenimente viitoare pentru investitori

  • 10 Noiembrie – 3Q 2022 Rezultate
  • 21 Noiembrie – Ziua virtuală SEE Day de către Raiffeisen Bank International
  • 6 Decembrie – Winter Wonderland by WOOD&Co. în Praga

Contacte Relații cu Investitori

Pentru întrebări suplimentare, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: IR@maib.md sau prin telefon la +373 68 403 477 sau vizitați site-ul nostru ir.maib.md