Maib este desemnată Banca Anului 2021 în Moldova de către revista The Banker Magazine

Pentru al treilea an consecutiv, maib a fost recunoscută drept "Banca Anului 2021 în Moldova" de către revista financiară britanică The Banker, parte a grupului Financial Times.

Premiul din acest an reconfirmă poziția maib ca lider al industriei care remodelează viitorul activității bancare din țară.

Criteriile de alegere a câștigătorilor de țară pentru acest premiu includ performanța financiară a băncii, transparența, transformarea digitală și inovația și răspunsul la pandemia COVID-19.

Giorgi Shagidze, CEO maib:

 "Suntem foarte încântați să primim acest premiu foarte prestigios și dorim să mulțumim The Banker pentru recunoașterea și aprecierea eforturilor noastre. Cu strategia reîmprospătată și cu noua noastră identitate, ne vom concentra și mai mult pe clienții noștri, pe prezența noastră digitală, pentru a face viața clienților noștri mai ușoară, mai bună și mai mobilă. Ne vom concentra pe transformarea fundamentală a companiei noastre - modelul de afaceri, modelul operațional, vom continua să îmbunătățim modul în care ne deservim clienții și, desigur, vom continua să fim lideri în sectorul bancar din Moldova. Mulțumiri sincere echipei noastre câștigătoare de angajați care au făcut posibile aceste realizări și felicitări pentru obținerea acestei importante recunoașteri internaționale".


Bancherul a apreciat progresele înregistrate:

"Economia Moldovei și-a revenit rapid după dificultățile din 2020, chiar și după ce produsul intern brut s-a contractat cu 7% pe parcursul anului. În al doilea trimestru al anului 2021, consumul privat a ajuns aproape de normele de dinaintea pandemiei, după ce o creștere puternică a salariilor a fost însoțită de un flux sănătos de remitențe și transferuri sociale, potrivit Băncii Mondiale. În plus, activitatea de investiții a fost, de asemenea, puternică, în parte ca urmare a mediului monetar favorabil care a prevalat în întreaga țară. În consecință, perspectivele economice ale Moldovei par a fi încurajatoare.

Câștigătorul premiului de țară pentru Moldova din acest an, maib, a trasat bine un curs prin acest mediu în schimbare. O mare parte din succesul băncii se datorează strategiei sale clare și bine puse în aplicare, care se bazează pe relații cu clienții fără egal. De-a lungul anilor, banca și-a dezvoltat, de asemenea, o reputație pentru calitatea inovațiilor pe care le-a adus pe piața bancară din Moldova. Cu toate acestea, banca nu se culcă pe lauri și continuă să joace un rol important atunci când vine vorba de ofertele de produse și servicii pentru clienții săi din întreaga țară.

Succesul maibank, aplicația de mobile banking a creditorului, este un exemplu în acest sens. Numărul de clienți care utilizează maibank s-a dublat de la sfârșitul anului 2019, cu peste 230.000 de clienți activi care utilizează platforma".

Premiile Banker Awards reprezintă una dintre cele mai înalte distincții din industria bancară, fiind o recunoaștere a excelenței și a performanței, a valorii adăugate în relația cu clienții, a inovației și a leadership-ului adus comunităților în care băncile își desfășoară activitatea în întreaga lume.

La începutul acestui an, maib a obținut premiul Euromoney, fiind desemnată cea mai bună bancă din Moldova. Banca a primit, de asemenea, premii pentru activitatea sa de inovare, cum ar fi cel de cea mai bună bancă digitală din Moldova, acordat de Global Banking and Finance Review, recunoaștere primită pentru al doilea an consecutiv. Global Finance a premiat maib cea mai bună bancă din Moldova.

Revista The Banker Magazine a organizat ceremonia de decernare a premiilor 2021 pe o platformă virtuală, pe 1 decembrie 2021, la care au participat directori executivi din întreaga lume.