Maib a fost desemnată cea mai bună bancă pentru IMM-uri din Moldova

 

Maib a fost desemnată cea mai bună bancă pentru IMM-uri din Moldova 

 

După ce a fost recent clasată de EuroMoney ca lider de piață în trei categorii cheie, maib a primit o altă distincție în unul dintre cele mai importante segmente de afaceri. De data aceasta, maib a fost recunoscută drept cea mai bună bancă pe segmentul IMM-urilor din Moldova de către revista Global Finance.

Performanța unității de afaceri pentru IMM-uri

 

În 2022, maib a continuat să își îmbunătățească oferta pentru segmentul IMM-urilor. A lansat o soluție inovatoare pentru clienții băncii - serviciul SmartPOS, care a făcut posibilă acceptarea plăților cu cardul pe smartphone sau tabletă, ocolind necesitatea unui terminal de carduri separat. Soluția inovatoare a urmărit să consolideze poziția de lider a maib pe segmentul IMM-urilor. În data de 4 noiembrie 2022, maib organizează un forum cu titlul "Creșterea energiei în afaceri prin resurse regenerabile", destinat clienților IMM și Corporate

IMM este un segment destul de nou, cu o perspectivă pozitivă puternică. Maib are obiective ambițioase în ceea ce privește cota de piață și calitatea serviciilor oferite clienților IMM.

Realizările unității de afaceri IMM Maib din semestrul I 2022:

  • Cota de piață a creditelor pentru IMM-uri a crescut la 31%;
  • Peste 28,9 mii de clienți activi din IMM-uri în 2Q 2022 , în creștere cu 1,7% față de trimestrul precedent;
  • 97,3% rată de retenție a IMM-urilor
  • Cota de 22,9% din portofoliul total de credite maib, în creștere cu 2,3% față de trimestrul precedent
  • Utilizatorii de internet banking pentru IMM-uri au crescut cu 23% față de anul precedent.

Joseph Giarraputo, founder and editorial director of Global Finance, a declarat:

 

"Întreprinderile mici sunt sufletul economiilor de pretutindeni, dar cuprind o gamă largă de întreprinderi, fiecare având nevoi specifice industriei, sectorului și geografiei lor. Prin identificarea partenerilor financiari care se concentrează pe acest segment și care oferă servicii pentru clienții locali pe teren, țară cu țară, precum și la scară mai largă, Global Finance oferă un serviciu unic pentru antreprenorii pricepuți care caută următorul nivel de nevoi financiare"

Giorgi Shagidze, maib CEO:

 

"Suntem încântați să primim un premiu atât de prestigios. IMM-urile reprezintă un segment important pentru maib și vom continua să răspundem nevoilor clienților noștri. Aș dori, de asemenea, să le mulțumesc clienților noștri fideli din domeniul IMM-urilor, care ne-au ajutat să obținem performanțe excelente în acest an."

Despre Global Finance

 

Global Finance este o publicație financiară de top care se adresează factorilor de decizie din lumea finanțelor. Global Finance selectează în mod regulat cele mai bune companii din rândul băncilor și al altor furnizori de servicii financiare. Aceste premii au devenit un standard de excelență de încredere pentru comunitatea financiară globală.

Despre maib

 

Maib este cea mai mare bancă din Republica Moldova, cu o cotă de 32,7% din depozite și 35,5% din credite din întregul sistem bancar la sfârșitul primului semestru din 2022.  Maib este un creditor disciplinat, cu o rată NPL de 2,5% și este bine capitalizată, cu un CAR de 22,1% la 30 iunie 2022. Banca este de importanță sistemică și deservește aproape o treime din populația țării. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider în gestionarea activelor din statele baltice și Horizon Capital, un fond de investiții privat axat pe piețele emergente din Europa.

Evenimente viitoare pentru investitori

  • 10 Noiembrie – 3Q 2022 Rezultate
  • 21 Noiembrie – Ziua virtuală SEE Day de către Raiffeisen Bank International
  • 6 Decembrie – Winter Wonderland by WOOD&Co. în Praga

Contacte Relații cu Investitori

 

Pentru întrebări suplimentare, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: IR@maib.md sau prin telefon la +373 68 403 477 sau vizitați site-ul nostru ir.maib.md