Maib: lider al plăților fără numerar și revoluționarul industriei cardurilor din Moldova, potrivit Mastercard

 

Maib: lider al plăților fără numerar și revoluționarul industriei cardurilor din Moldova, potrivit Mastercard

 

În cadrul evenimentului „Mastercard Day 2022”, desfășurat în acest an în Varșovia, Polonia, echipa maib a fost premiată cu două distincții importante, fiind recunoscută lider în Republica Moldova al plăților fără numerar (Cashless Leader) și revoluționar al industriei cardurilor (Industry Breakthrough). 

 

Aliona Stratan, Prim-vicepreședinta a Comitetului de Conducere maib, a menționat:

 

Devine parte a ADN-ului maib să ne surprindem clienții prin produsele noastre inovatoare, să spijinim dezvoltarea economiei cashless în țara noastră și să implementăm proiecte aliniate standardelor internaționale. Suntem un pilon de susținere pentru clienții noștri și punem la dispoziția acestora toate resursele necesare pentru a le consolida activitatea și potențialul de creștere. Pentru clienții noștri vom continua să inovăm cu și mai multă pasiune. Țin să mulțumesc Mastercard pentru parteneriat, pentru susținerea constantă, transparența promovată și încrederea investită. Alese mulțumiri adresez echipei maib, pentru dedicație și efort continuu de a oferi tot ce este mai bun clienților noștri dragi”.

 

Irina Untila, Directorul biroului Mastercard din Republica Moldova, a subliniat:

 

„Apreciem incredibil de mult partenerii care împărtășesc viziunea noastră globală privind cashless. Deja de câțiva ani, împreună cu maib, lansăm produse și soluții de plată inovatoare care transformă plățile fără numerar într-un obicei zilnic, creând noi oportunități pentru populația Republicii Moldova. În același timp, zi de zi maib ne inspiră prin curajul și dedicația de a căuta oportunități noi de dezvoltare. În acest an, banca a  demonstrat rezultate fenomenale în ceea ce privește tempoul de creștere pe aproape toate segmentele și categoriile. Aceasta se referă atât la dezvoltarea cardurilor bancare ca și produs universal și mai ales premium, cât și la extinderea rețelei de acceptare a plăților fără numerar. Premiile Cashless Leader și Industry Breakthrough sunt rezultatul firesc și o apreciere binemeritată a activității echipei maib.”

 

Evenimentul Mastercard Day are loc anual și reunește reprezentanți ai băncilor comerciale, vorbitori, experți bancari internaționali și parteneri de dezvoltare pentru a discuta despre tendințele regionale și internaționale moderne în contextul transformării tehnologice. Anul trecut, în contextul Mastercard Day 2021, maib a câștigat premiul "Lider în performanța cardurilor 2021" pentru dezvoltarea unor soluții de plată moderne, sigure și ușor de utilizat.

 

Despre Mastercard

 

Masterсard este o companie globală de tehnologie în industria plăților și are misiunea de a dezvolta și de a împuternici o economie digitală care acordă prioritate tuturor, oriunde, prin tranzacții sigure, simple și accesibile, bazate pe tehnologie. Mastercard oferă soluții și inovații care ajută oamenii, instituțiile financiare, guvernele și întreprinderile să își valorifice întregul potențial. Cultura și acțiunile Mastercard sunt determinate de coeficientul său de decență (DQ). Mastercard își desfășoară activitatea în peste 210 țări și teritorii. Folosind date și rețele sigure - creând o lume durabilă și oportunități neprețuite pentru toată lumea.

 

Maib leader în domeniul plăților

 

În 2022, maib a devenit unul dintre liderii în tranzacțiile online și fără numerar. Tranzacțiile fără numerar reprezintă 84% ca număr și 33% ca valoare pentru maib. În fiecare an, maib își îmbunătățește serviciile digitale. În octombrie 2022, aplicația maibank a atins un nivel record de 400.000 de utilizatori, în creștere cu aproape 50% de la an la an. Mai mult, 44% din depozitele de retail și 11% din creditele de retail au fost inițiate online prin intermediul aplicației. Emisiunea amplă de carduri (928 mii în 3Q2022) și 72% din utilizatorii activi ai maibank sunt dovezi cheie că maib este pe calea realizării strategiei sale de plăți și digitalizare.

 

Despre maib

 

Maib este banca comercială nr.1 în Republica Moldova, în topul clasamentelor performanţei bancare, cu peste 1/3 cotă de piaţă la indicatori, precum credite, depozite, active şi profit. Maib este cel mai mare acceptant de carduri pe toate domeniile de business: POS terminale, ATM, comerţ electronic, terminale de autoservire. Banca oferă clienţilor săi cele mai variate şi inovative soluţii de acceptare a plăţilor prin intermediul cardurilor bancare. Prin reţeaua sa vastă, maib deserveşte aproximativ un milion de clienţi, persoane fizice, IMM-uri şi clienţi corporativi. În 2021, pentru al doilea an consecutiv, maib a obţinut titlul „Best Digital Bank Moldova”, oferit de Global Banking and Finance Review. Totodată, maib a fost desemnată „Cea mai bună bancă în Moldova” de Global Finance, Euromoney și The Banker.

 

Evenimente viitoare pentru investitori

  • 21 Noiembrie – Ziua virtuală SEE Day de către Raiffeisen Bank International
  • 6 Decembrie – Winter Wonderland by WOOD&Co. în Praga
  • 12 Decembre – Accessing International Capital Markets la Chișinău

Contacte Relații cu Investitori

 

Pentru întrebări suplimentare, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: IR@maib.md sau prin telefon la +373 68 403 477 sau vizitați site-ul nostru ir.maib.md