Conducerea maib finalizează programul executiv de la Stanford Graduate School of Business

Conducerea maib finalizează programul executiv de la Stanford Graduate School of Business

 

Maib este onorată să raporteze că aproape 60 dintre managerii săi de top și de mijloc au finalizat un program exclusiv de leadership și inovare special conceput și oferit de Stanford Graduate School of Business Executive Education (Stanford GSB). Acesta a fost intitulat "maib Leader Development Program". Programul a fost conceput de Stanford GSB exclusiv pentru liderii maib și a inclus o serie de webinare online interactive și sesiuni live cu profesori de la Stanford GSB (Bill Barnett, Sarah Soule, Huggy Rao, Jesper Sørensen, Yossi Feinberg).

 

Programul de învățământ online de trei luni s-a axat pe strategie, leadership, inovare și cultură organizațională. Prin acest program, maib a urmărit:

  • inspirarea conducerii maib
  • oferirea de expunere la idei noi și provocarea gândirii convenționale
  • să perfecționeze baza de cunoștințe și setul de competențe ale liderilor
  • să-i propulseze pe lideri la nivelul următor în cariera lor profesională.

 

Printre subiectele cheie ale programului s-au numărat: Leadership Strategic, Conducerea Schimbării Culturii Organizaționale, Proiectarea Organizațiilor pentru Creativitate și Inovare. În timpul programului, conducătorii și managerii maib au fost supuși unei serii de studii de caz, exerciții bazate pe provocări, modele de cadre organizaționale. Aceștia au învățat să înțeleagă cum să conducă inovarea și cum să extindă excelența prin talent și cultură și au revizuit scopul maib pentru a reflecta faptul că întreprinderea este centrată atât pe client, cât și pe personal.

 

Sarah A. Soule, Morgridge Profesor de Comportament Organizațional, Decan Senior Asociat pentru Afaceri Academice, Stanford Graduate School of Business:

 

"Facultatea de la Stanford Graduate School of Business se alătură conducerii maib în felicitarea participanților care au finalizat recent programul nostru. Acest program riguros a combinat sesiuni online live, învățare asincronă prin intermediul videoclipurilor și lecturilor, precum și discuții de grup facilitate, pentru a ajuta la dezvoltarea cunoștințelor liderilor maib în materie de strategie și organizații. Eu, în calitate de director al facultății, și întreaga echipă de predare am fost profund impresionați de nivelul de pregătire și de perspicacitatea participanților și așteptăm cu toții cu nerăbdare să urmărim transformarea organizațională de la maib, care va fi condusă de grupul remarcabil de lideri care tocmai au finalizat programul nostru."

 

Giorgi Shagidze,  maib CEO:

 

"Suntem onorați că am avut oportunitatea de a beneficia de un program personalizat de la Stanford Graduate School of Business și aș dori să-i mulțumesc Doamnei Profesor Sarah Soule și întregii echipe de la Stanford, care au făcut posibilă parcurgerea acestei călătorii de învățare interesante. Pentru întreaga echipă maib a fost o experiență care ne-a schimbat viața. Am început deja să punem în practică cunoștințele dobândite, să ne referim la aceleași cazuri de succes și chiar să vorbim cu un limbaj de afaceri comun. Credem că această experiență unică, prima de acest gen din regiune, va avea un impact de lungă durată asupra scopului nostru de a crea soluții financiare și de stil de viață inteligente și simple, care să îi inspire pe oameni să fie mai fericiți și afacerile să aibă mai mult succes."

 

Dezvoltarea capitalului uman la maib

 

Investiția în oameni este una dintre prioritățile strategice ale maib. Perfecționarea constantă a angajaților maib are ca scop construirea unui avantaj competitiv durabil pe piața bancară din Moldova. Banca recunoaște, de asemenea, importanța dezvoltării angajaților în atragerea și păstrarea personalului de înaltă calitate, mulți dintre aceștia având ca prioritate creșterea profesională. În 2022, maib a înființat Maib Academy, care oferă o gamă variată de cursuri de formare profesională care acoperă domenii precum tehnici de vânzări, limba engleză, managementul proiectelor, software și alte domenii funcționale. În plus, în parteneriat cu Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), maib a inaugurat Student Lab, o simulare exactă a unei sucursale bancare, oferind studenților lecții practice legate de activitățile bancare. În plus, programele anuale de stagiu ale maib pentru studenții universitari sunt concepute pentru a-i ajuta să dobândească o experiență valoroasă și să înțeleagă mai bine sectorul bancar. Programul de la Stanford face parte din dezvoltarea capitalului uman axat pe managementul de vârf, cu accent deosebit pe schimbarea culturală și pe gândirea de ansamblu.

 

Despre Stanford Graduate School of Business Executive Education:

 

Stanford Graduate School of Business Executive Education oferă anual peste 100 de cursuri de scurtă durată și programe de certificare prin intermediul programului său Stanford Executive Education. Programele Executive Education se adresează managerilor și cadrelor superioare care doresc să își îmbunătățească abilitățile de conducere, să acopere lacunele de cunoștințe și să inoveze în cadrul organizațiilor lor. Aceste programe implică liderii într-o experiență academică extrem de imersivă, bazată pe cercetare, condusă de aceeași cadre didactice de rang înalt care predau în cadrul programelor de doi ani MBA și de un an MSx.

 

Despre maib

 

Maib este cea mai mare bancă din Moldova, cu o cotă de 33,0% din depozite și 37,2% din credite din întregul sistem bancar la sfârșitul anului 2022. Maib este un creditor disciplinat, cu o rată NPL de 2,54% și este bine capitalizată, cu un CAR de 22,2% la 31 decembrie 2022. Banca este de importanță sistemică și deservește aproape o treime din populația țării. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider în gestionarea activelor din statele baltice și Horizon Capital, un fond de investiții privat axat pe piețele emergente din Europa.

 

Evenimente viitoare pentru investitori

  • 18 Mai – 1Q 2023 Anunțarea Rezultatelor Financiare și Teleconferință

 

Contacte Relații cu Investitorii

 

Contact de Presă                                                                                                                   Maib Relații cu Investitorii
Daniela Șerban                                                                                                                                        Evghenii Risovici
E-mail:Dserban@vertikgroup.eu                                                                        E-mail:Evgenii.Risovich@MAIB.MD
Telefon: +40742242662                                                                                                      Telefon: +373 68 403 477