Maib pune Google Pay la dispoziția clienților săi

Începând de astăzi, 23 august, Google Pay este disponibil pentru clienții maib atât pe dispozitivele Android, cât și pe cele WearOS. Clienții maib cu carduri maib Visa și Mastercard pot plăti în magazinele de tip brick-and-mortar, în aplicații și online cu Google Pay - o modalitate rapidă, simplă și sigură de a face plăți zilnice prin intermediul dispozitivelor portabile. Cardurile de credit sau de debit sunt stocate în Google Pay, în cadrul aplicației Google Wallet, un portofel digital care se lansează astăzi și în Moldova și care poate fi descărcat din Google Play Store. Tehnologia aplicată protejează datele cardului utilizatorului, care nu sunt stocate pe telefon și nu sunt dezvăluite niciodată. Utilizând un token criptat și securizat asociat fiecărei tranzacții, Google Pay oferă un nivel suplimentar de securitate și confidențialitate plăților digitale. Maib este prima bancă din Moldova care introduce Google Pay.   

Google Pay este utilizat pe scară largă pentru plăți în întreaga lume. Maib este mândră să introducă Google Pay pentru clienții băncii din Moldova. Introducerea Google Pay este un pas esențial pentru maib în strategia sa orientată spre client. Este un upgrade important pentru oferta digitală a maib, care include aplicația full-service Maibank, online banking, două ecosisteme - CasaHub (imobiliare) și DriveHub (automobile). Făcând plățile mai convenabile pentru clienți ar trebui să ajute maib să-și atingă obiectivul de 55% din cota de piață a plăților în Moldova pe termen mediu.  Leadershipul digital al maib se află în centrul viziunii sale. La sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului 2022, 355 de mii de clienți au utilizat Maibank, în creștere cu 52% față de anul precedent, în timp ce 33% din toate creditele negarantate au luat naștere prin intermediul aplicației mobile. 


Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Republica Moldova, cu o cotă de 32,7% din depozite și 35,5% din creditele întregului sistem bancar la sfârșitul primului semestru din 2022.  Maib este un creditor disciplinat, cu o rată NPL de 2,5% și este bine capitalizată cu un CAR de 22,1% la 30 iunie 2022. Banca este de importanță sistemică și deservește aproape o treime din populația țării. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider în gestionarea activelor din statele baltice și Horizon Capital, un fond de investiții privat axat pe piețele emergente din Europa. Maib are în vedere listarea acțiunilor sale la Bursa de Valori București pe termen mediu. La sfârșitul celui de-al doilea trimestru, s-a raportat că 82% din numărul de tranzacții de retail sunt fără numerar și 36% din numărul de depozite de retail și 33% din numărul de credite de retail au fost inițiate online în trimestrul I 2022, comparativ cu 7% și 25%, respectiv, inițiate în trimestrul I 2021.

Evenimente viitoare pentru investitori

13 septembrie - Moldova - România: Forumul Capital Bridges la București
15-16 septembrie - Conferința Wood & Co privind piețele de frontieră

Contactați relațiile cu investitorii
Pentru întrebări suplimentare, vă rugăm să contactați: IR@maib.md sau prin telefon la +373 22 303 237 sau vizitați site-ul nostru ir.maib.md