Maib lansează serviciul bancar premium alto

Maib anunță lansarea alto - serviciu bancar premium, o premieră pentru piața moldovenească. Lansarea publică a avut loc ieri (30 iunie) la Poiana Winery, cu invitații extinse la clienții maib. Soft rollout-ul alto a început în luna martie.

Alto oferă o gamă de beneficii exclusive destinate segmentului emergent de clienți bogați, care apreciază confortul și statutul. Clienții Alto vor beneficia de carduri premium, manager personal, zonă exclusivă fără așteptare în sucursale, oferte speciale de călătorie, inclusiv saloane internaționale VIP în aeroporturi, servicii de concierge și asigurări de călătorie, o rată mai mare a dobânzii la depozite, o linie de credit de până la 350 de mii de lei și alte servicii disponibile doar pentru clienții altoMaib oferă clienților alto două pachete de carduri premium: MasterCard Platinum sau Visa Platinum + American Express Gold și MasterCard World Elite + American Express Gold.

Oportunitate de produs de nișă

 

Cu alto, maib a văzut o oportunitate de a aborda nevoile specifice ale segmentului de valoare ridicată. Alto reprezintă o mișcare strategică de atragere a clienților de masă, care apreciază exclusivitatea și statutul, precum și un serviciu mai personalizat. Răspunsul băncii la nevoile personalizate ale clienților și aspirația la exclusivitate reprezintă piatra de temelie a loialității față de marcă. Fiind prima ofertă de acest tip de pe piața locală, aceasta deschide o nouă ușă pentru maib în vederea dobândirii unei cote de piață și a creșterii marjei, precum și a creșterii loialității față de marcă într-un segment de piață cheie.

Aliona Stratan, Prim-Vicepreședinte, a comentat:

"Suntem încântați să lansăm serviciul bancar premium al maib - alto. Banca dorește să le mulțumească clienților noștri, oferindu-le o gamă de servicii exclusive cu o notă personală. Cred că alto va aduce mari beneficii clienților noștri și le va satisface și depăși nevoile. Maib își consolidează poziția și loialitatea față de brand prin experiența exclusivă."

Despre maib
Maib este cea mai mare bancă din Moldova, cu o cotă de 35,4% din credite și 31,7% din depozite din întregul sistem bancar la sfârșitul primului trimestru din 2022. Banca deservește aproape 30% din populația țării și este unul dintre cei mai mari angajatori din țară. Printre obiectivele pe termen mediu ale Maib se numără o cotă de piață de 40% din credite, 55% din plăți, un raport cost-venit de sub 45% și o rentabilitate a capitalului propriu de peste 20%, care trebuie atinse până în 2024. Din 2018, cel mai mare acționar al băncii este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider în gestionarea activelor din țările baltice, și Horizon Capital, un fond de investiții privat axat pe piețele emergente din Europa. Maib are în vedere listarea acțiunilor sale la Bursa de Valori București pe termen mediu. În decembrie 2021, maib a fost recunoscută ca fiind cea mai de încredere bancă cu cea mai mare rată de satisfacție a clienților într-un sondaj la nivel național. Cota de piață a portofoliului de credite retail al Maib a acoperit 30,2% în 2021, cu o țintă pe termen mediu de 40% până în 2024.

Evenimente viitoare pentru investitori
15-16 septembrie - Conferința Wood & Co privind piețele de frontieră

Contacte relații cu investitorii
Pentru întrebări suplimentare, vă rugăm să contactați IR@maib.md sau prin telefon la +373 22 303 237 sau vizitați site-ul nostru ir.maib.md