S-a lansat al doilea val agile și academia maib își deschide porțile

 Al doilea val de echipe finalizează formarea Agile

 

Vineri, 12 august, două "orchestre" și șapte "trupe", reprezentând cel de-al doilea val de echipe Agile, au finalizat cu succes cursul de formare pentru a începe modul de lucru Agile (WOW). Timp de o lună, experți din diferite subdiviziuni (manageri de produs, manageri de vânzări, experți în marketing, analiști de date, experți IT etc.) au participat la instruirea în domeniul muncii și al instrumentelor Agile. În cadrul celor două orchestre formate - Retail Daily Banking și Segmentul Business Banking (IMM) - 70 de colegi maib au lucrat în rafale scurte pentru a dezvolta produse, servicii și procese simple și accesibile pentru clienții băncii. Instruirea a fost realizată împreună cu consultanți internaționali în domeniul modului Agil de lucru.

Aliona Stratan, Prim-vicepreședinte, maib:

"Încă două orchestre și șapte formații din cel de-al doilea val agile sunt gata să ofere o experiență mai bună clienților, să optimizeze produsele și proiectele existente și să implementeze idei noi. Abordarea agilă, care implică un mod de lucru mai modern, mai inovator și mai simplificat, reprezintă un avantaj competitiv durabil pentru maib. Sunt foarte bucuros să raportez că potențialii noi angajați aleg maib pentru abordarea agilă. Urez succes echipelor care vor descoperi și îmbrățișa un nou mod de gândire și de lucru, care sunt sigur că va deveni noua lor pasiune la locul de muncă."

 

Primul val de echipe Agile a început să funcționeze în luna mai. Primele semne ale abordării Agile au fost vizibile în cifrele maib.  În prima jumătate a anului 2022, Unitatea de afaceri pentru IMM-uri, care găzduiește echipele Agile din primul val, a ajuns la 30,9% din cota de piață a creditelor, un câștig de 4% în perioada respectivă. Rezultatul se datorează și implementării unei serii de optimizări și automatizări în procesele de creditare. Obiectivul pentru al treilea trimestru pentru echipele Agile este de a consolida poziția de lider a maib în ceea ce privește experiența clienților în condițiile dificile de pe piață.

 

Academia maib își deschide porțile

 

Tot vineri, maib a deschis porțile unui centru de training specializat care face parte din maib academy. Maib se angajează să investească în capitalul său uman. Instruirea și dezvoltarea sunt privite ca o modalitate de a construi un avantaj competitiv durabil pentru maib pe piața bancară din Moldova. Este, de asemenea, un instrument critic în războiul pentru talente, permițând maib să atragă și să păstreze angajați de calitate, pentru mulți dintre ei dezvoltarea profesională fiind o prioritate de top. Academia maib este concepută pentru a atinge aceste obiective și este o piatră de temelie a transformării maib.

În cadrul maib academy, angajaților maib le este oferită o gamă largă de cursuri de formare profesională. Acestea acoperă orice, de la tehnici de vânzare la limba engleză, de la managementul proiectelor la SQL și alte domenii funcționale. Pluri Consultants din România a dezvoltat un program de formare cu patru module privind modul de lucru centrat pe client. Modulele sunt concepute pentru diferite domenii ale băncii, inclusiv front office, echipe de vânzări, middle management și altele. Alți furnizori de training din cadrul maib academy sunt Systemic Dimensions, Xposed, Top English School, Laboratorul IAMPM, Liga Bancherilor, Asociația Bancherilor, Bit Academy.

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Republica Moldova, cu o cotă de 32,7% din depozitele și 35,5% din creditele întregului sistem bancar la sfârșitul primului semestru al anului 2022.  Maib este un creditor disciplinat, cu o rată NPL de 2,5% și este bine capitalizată cu un CAR de 22,1% la 30 iunie 2022. Banca este de importanță sistemică și deservește aproape o treime din populația țării. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider în gestionarea activelor din statele baltice și Horizon Capital, un fond de investiții privat axat pe piețele emergente din Europa. Maib are în vedere listarea acțiunilor sale la Bursa de Valori București pe termen mediu.

Evenimente viitoare pentru investitori

16 august - Publicarea rezultatelor S1
13 septembrie - Moldova - România: Forumul Capital Bridges la București
15-16 septembrie - WOOD&Co. Conferința privind piețele de frontieră

Contactate relațiile cu investitorii
Pentru întrebări suplimentare, vă rugăm să contactați: IR@maib.md sau prin telefon la +373 22 303 237 sau vizitați site-ul nostru ir.maib.md